Woning isoleren Bergilers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bergilers? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering als triple glas en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Bergilers. We zoomen in op zaken als dakkapel isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bergilers-4360

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode4360
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€172,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website zie je de interessantste manieren om jullie woning in Bergilers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bergilers kan erg voordelig (plusminus € 790 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1975 en de besparing loopt op tot €250 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bergilers kost ongeveer €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Daarmee bespaar je plusminus €780 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we meerdere interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Bergilers (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Bergilers kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 p/jaar. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Bergilers. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€825
(€5400)
€970
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€180
(€1550)
€345
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1475)
€580
(€1975)
€885
(€3125)
HR++ glas€200
(€2650)
€315
(€3875)
€445
(€5200)
isolatie bergilers 4360

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bergilers?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bergilers isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Oreye

Mede door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Oreye aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oreye
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bergilers wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bergilers voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Bergilers. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment