Woning isoleren Oreye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oreye? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld HR++ glas of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Oreye. Denk aan zaken als de zolder isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oreye-4360

 • Snel terugverdiend
 • Temperatuur in eigen hand
 • U stoot minder CO2 uit
 • Houdt geluid tegen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode4360
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Oreye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oreye is voordeling (vanaf ongeveer € 980 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €190 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1700 en het rendement ligt op zo’n €285 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oreye kost ongeveer €5000. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11900. Dit levert op ongeveer €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Oreye (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Oreye is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De besparing komt neer op €1425 p/jaar. Onderstaand vind je de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oreye. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€755
(€6150)
€940
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€200
(€2250)
€390
(€2950)
Spouwmuur€335
(€1525)
€620
(€2100)
€835
(€3400)
HR++ glas€210
(€2875)
€275
(€3275)
€370
(€5075)
isolatie oreye 4360

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oreye?

Waarom mijn woning in Oreye isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna vind je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Oreye

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Oreye voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oreye
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Oreye wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Oreye voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Oreye. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment