Woning isoleren Viemme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Viemme? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering als bijv. tussenwanden isoleren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je handige informatie over isolatie Viemme. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-viemme-4317

 • Lagere stookkosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode4317
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€169,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Viemme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Viemme is goedkoop (vanaf ongeveer € 770 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1900 en het bespaart circa €190 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Viemme kost doorgaans €5550. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Het voordeel is ongeveer €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog een aantal rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Viemme (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Viemme is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per 12 maanden. Op deze website tref je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Viemme. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€695
(€7050)
€990
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€240
(€1650)
€330
(€3500)
Spouwmuur€330
(€950)
€630
(€1900)
€935
(€3050)
HR++ glas€235
(€2075)
€335
(€3050)
€355
(€5100)
isolatie viemme 4317

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Viemme?

Wat is het voordeel van mijn woning in Viemme isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en geeft een besparing van €210 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Faimes

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Faimes meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Faimes
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Viemme wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Viemme voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Viemme. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment