Woning isoleren Otrange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Otrange? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Otrange. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-otrange-4360

 • Lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode4360
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk jij de meest rendabele manieren om je woning in Otrange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Otrange is goedkoop (vanaf zo’n € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €200 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Otrange kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je plusminus €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog meer alternatieve vormen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Otrange (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Otrange kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Otrange. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€755
(€6000)
€1150
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€250
(€2400)
€375
(€3250)
Spouwmuur€190
(€1150)
€660
(€2700)
€790
(€3575)
HR++ glas€245
(€2125)
€290
(€3575)
€385
(€4450)
isolatie otrange 4360

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Otrange?

Waarom juist nu mijn huis in Otrange isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz en Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, dat betekent een winst van 245 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Oreye

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oreye meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oreye
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Otrange wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Otrange voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Otrange. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment