Woning isoleren Villers-L’Evêque

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Villers-L’Evêque? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als spouwmuren isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Villers-L’Evêque. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de garage isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-villers-l-eveque-4340

 • Lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Voor iedere portemonnee
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuik
GemeenteAwans
Postcode4340
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Villers-L’Evêque te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Villers-L’Evêque is interessant (al vanaf +/- € 870 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €225 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Villers-L’Evêque kost om en nabij de €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. De winst is plusminus €810 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Villers-L’Evêque (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Villers-L’Evêque kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 (jaarlijks). Onderstaand check je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Villers-L’Evêque. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€635
(€7100)
€1050
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€235
(€1600)
€395
(€3200)
Spouwmuur€200
(€1250)
€730
(€2725)
€885
(€3600)
HR++ glas€250
(€2375)
€340
(€3650)
€390
(€5400)
isolatie villers-l-eveque 4340

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Villers-L’Evêque?

Waarom mijn woning in Villers-L’Evêque isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en geeft een besparing van €325 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Awans

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Awans voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Awans
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Villers-L’Evêque wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Villers-L’Evêque voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Villers-L’Evêque. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment