Woning isoleren Rijkevorsel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rijkevorsel? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als bijv. de gevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Rijkevorsel. Denk aan thema’s als muren isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rijkevorsel-2310

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder last van ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieAntwerpen
GemeenteRijkevorsel
Postcode2310
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€163,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste werkzaamheden om je woning in Rijkevorsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijkevorsel is interessant (gemiddeld zo’n € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en de potentiële besparing ligt op €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rijkevorsel kost gemiddeld €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1160. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op ong. €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rijkevorsel (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Rijkevorsel kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rijkevorsel. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€735
(€6350)
€1080
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€295
(€1950)
€340
(€3400)
Spouwmuur€175
(€1650)
€750
(€1900)
€780
(€3000)
HR++ glas€250
(€1975)
€335
(€3225)
€380
(€5175)
isolatie rijkevorsel 2310

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rijkevorsel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rijkevorsel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en geeft een besparing van €205 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Rijkevorsel

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rijkevorsel aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Rijkevorsel
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rijkevorsel wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Rijkevorsel voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Rijkevorsel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment