Woning isoleren Lombardsijde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lombardsijde? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties als de spouw isoleren en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Lombardsijde. We zoomen in op zaken als warmtereflecterende folie en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lombardsijde-8434

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8434
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal jij de meest interessante acties om je woning in Lombardsijde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lombardsijde is betaalbaar (om en nabij de € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lombardsijde kost +/- €4700. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je circa €770 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele populaire opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lombardsijde (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Lombardsijde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lombardsijde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€715
(€6150)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€235
(€2150)
€390
(€2800)
Spouwmuur€310
(€1075)
€730
(€2450)
€945
(€3675)
HR++ glas€240
(€1875)
€265
(€4050)
€410
(€4425)
isolatie lombardsijde 8434

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lombardsijde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lombardsijde isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Middelkerke

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Middelkerke in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Lombardsijde wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lombardsijde voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Lombardsijde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment