Woning isoleren Sint-Pieters-Kapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Pieters-Kapelle? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website tref je waardevolle informatie over isolatie Sint-Pieters-Kapelle. Dit kan gaan om thema’s als de bodem isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-pieters-kapelle-8433

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Interessante energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest toegepaste acties om je woning in Sint-Pieters-Kapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Pieters-Kapelle is voordeling (plusminus € 820 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €205 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, icynene, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Pieters-Kapelle kost ongeveer €4800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het voordeel is grofweg €870 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Pieters-Kapelle (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Sint-Pieters-Kapelle is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2600 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Pieters-Kapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€755
(€6250)
€1080
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€190
(€1950)
€370
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1450)
€700
(€2300)
€935
(€3250)
HR++ glas€190
(€2200)
€320
(€3175)
€390
(€5250)
isolatie sint-pieters-kapelle 8433

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Pieters-Kapelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Pieters-Kapelle isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en geeft een besparing van €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Middelkerke

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Middelkerke in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Pieters-Kapelle wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Pieters-Kapelle voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Pieters-Kapelle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment