Woning isoleren Romedenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Romedenne? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als de gevel isoleren of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Romedenne. Denk aan zaken als tussenwanden isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-romedenne-5600

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€170,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref je de meest populaire manieren om jouw woning in Romedenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Romedenne kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 800 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1700 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Romedenne kost om en nabij de €5200. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Dit levert op om en nabij €800 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende populaire oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Romedenne (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Romedenne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Romedenne. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€685
(€5350)
€970
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€195
(€2050)
€400
(€3150)
Spouwmuur€285
(€1125)
€500
(€2675)
€810
(€3050)
HR++ glas€240
(€2275)
€315
(€3650)
€360
(€4625)
isolatie romedenne 5600

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Romedenne?

Wat is het voordeel van mijn woning in Romedenne isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat bespaart tot €220, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Philippeville

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Philippeville op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Romedenne wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Romedenne voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Romedenne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment