Woning isoleren Merlemont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Merlemont? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Merlemont. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over verwarmingsbuizen isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-merlemont-5600

 • Lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Rust en comfort in huis
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal jij de populairste manieren om een woning in Merlemont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Merlemont kan zeer goedkoop (rond de € 800 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1625 en de winst ligt rond de €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Merlemont kost gemiddeld €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12900. Het rendement is zo’n €940, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verschillende populaire opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Merlemont (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Merlemont kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Merlemont. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€665
(€5850)
€1090
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€265
(€2150)
€365
(€2800)
Spouwmuur€230
(€1225)
€450
(€2525)
€895
(€3425)
HR++ glas€240
(€2100)
€270
(€4300)
€380
(€5250)
isolatie merlemont 5600

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Merlemont?

Waarom zou ik mijn woning in Merlemont isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Philippeville

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Philippeville aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Merlemont wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Merlemont voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Merlemont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment