Woning isoleren Sovet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sovet? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals vloerisolatie en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Sovet. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de spouw en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sovet-5590

 • Lagere maandlasten
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor elk budget
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€175,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Sovet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sovet kan zeer goedkoop (om en nabij de € 990 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1950 en de besparing loopt op tot €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sovet kost doorgaans €5200. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11200. De winst is ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sovet (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Sovet is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De besparing komt neer op €1325 op jaarbasis. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sovet. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€845
(€4800)
€970
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€195
(€1550)
€325
(€3000)
Spouwmuur€365
(€950)
€610
(€2550)
€930
(€3175)
HR++ glas€200
(€2700)
€305
(€3575)
€380
(€4775)
isolatie sovet 5590

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sovet?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sovet isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en besparen tot €250 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Ciney

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ciney in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Sovet wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Sovet voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Sovet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment