Woning isoleren Philippeville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Philippeville? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. plat dak isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Philippeville. Je leest uitvoerig over onderwerpen als triple glas en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-philippeville-5600

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€175,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Philippeville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Philippeville kan zeer goedkoop (al vanaf € 900 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, steenwol, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Philippeville kost zo’n €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1050. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. De winst is zo’n €890, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er allerlei interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Philippeville (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Philippeville is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Philippeville. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€805
(€7050)
€1020
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€195
(€1700)
€345
(€2800)
Spouwmuur€235
(€1600)
€640
(€2425)
€815
(€3075)
HR++ glas€235
(€2575)
€280
(€4200)
€450
(€5325)
isolatie philippeville 5600

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Philippeville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Philippeville isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en geeft een besparing van €315, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Philippeville

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Philippeville wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Philippeville voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Philippeville. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment