Woning isoleren Omezée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Omezée? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Omezée. Je komt meer te weten over zaken als plat dak isoleren en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-omezee-5600

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de populairste stappen om je woning in Omezée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Omezée is interessant (vanaf ongeveer € 810 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1725 en de besparing loopt op tot €260 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Omezée kost zo’n €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het voordeel is plusminus €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene rendabele oplossingen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Omezée (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Omezée kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Omezée. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4300)
€855
(€5900)
€910
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€205
(€2650)
€310
(€3200)
Spouwmuur€255
(€1725)
€550
(€2350)
€940
(€3425)
HR++ glas€220
(€2175)
€295
(€3725)
€435
(€4500)
isolatie omezee 5600

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Omezée?

Waarom juist nu mijn huis in Omezée isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en dat bespaart tot €315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Philippeville

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Omezée wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Omezée voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Omezée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment