Woning isoleren Sautour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sautour? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Sautour. Bijvoorbeeld thema’s als het dak isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sautour-5600

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire methodes om jouw woning in Sautour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sautour kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 850 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €290 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sautour kost zo’n €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je circa €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we meerdere mogelijke alternatieven. Hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sautour (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Sautour kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per 12 maanden. Op deze website check je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Sautour. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€845
(€6750)
€1160
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€275
(€2600)
€340
(€3600)
Spouwmuur€380
(€1275)
€640
(€2100)
€860
(€3475)
HR++ glas€220
(€2950)
€300
(€3275)
€450
(€5400)
isolatie sautour 5600

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sautour?

Waarom zou ik mijn huis in Sautour isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Luminus en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Philippeville

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Philippeville kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Sautour wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Sautour voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Sautour. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment