Woning isoleren Samart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Samart? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees je uiteenlopende informatie over isolatie Samart. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als je dak isoleren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-samart-5600

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€170,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek jij de populairste methodes om jullie woning in Samart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Samart is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 710 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €270 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1675 en het resultaat is zo’n €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Samart kost ongeveer €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. Je profiteert van ong. €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we allerlei interessante opties. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Samart (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Samart kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Samart. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€685
(€4600)
€1140
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€255
(€1750)
€360
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1125)
€420
(€2750)
€910
(€3275)
HR++ glas€215
(€2950)
€285
(€4125)
€380
(€4675)
isolatie samart 5600

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Samart?

Wat is het voordeel van mijn woning in Samart isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, dat betekent een winst van 220 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Philippeville

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Philippeville op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Samart wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Samart voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Samart. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment