Woning isoleren Haversin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haversin? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties als spouwmuren isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Haversin. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-haversin-5590

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder tocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€174,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de populairste manieren om een woning in Haversin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haversin is financieel toegankelijk (rond de € 870 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €235 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Haversin kost doorgaans €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. De winst is ong. €950 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we meerdere vaak toegepaste opties. Hieronder behandelen we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Haversin (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Haversin is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Haversin. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€875
(€4900)
€1190
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€240
(€2450)
€330
(€3400)
Spouwmuur€235
(€1550)
€670
(€2650)
€860
(€3350)
HR++ glas€220
(€2500)
€330
(€4050)
€390
(€4725)
isolatie haversin 5590

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Haversin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Haversin isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ciney

Dankzij de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Ciney voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Haversin wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haversin voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Haversin. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment