Woning isoleren Roly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Roly? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Roly. We staan stil bij onderwerpen als radiatorisolatie en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-roly-5600

 • Snelle terugverdientijd
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Een duurzame oplossing
 • Ook geluidsdicht
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check jij de interessantste methodes om een woning in Roly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Roly kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 790 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €235 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roly kost plusminus €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is plusminus €780 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Roly (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Roly kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Roly. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€795
(€5250)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€255
(€2300)
€310
(€3450)
Spouwmuur€270
(€875)
€430
(€2650)
€920
(€3375)
HR++ glas€250
(€2325)
€315
(€4075)
€420
(€4475)
isolatie roly 5600

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Roly?

Waarom moet ook ik mijn huis in Roly isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, waarbij u een besparing realiseert van €350 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Philippeville

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Philippeville meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Roly wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Roly voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Roly. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment