Woning isoleren Tielt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tielt? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals je dak isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Tielt. We gaan aan de slag met items als buisisolatie en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-tielt-8700

 • Lagere energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Brandbeschermend
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€162,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Tielt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tielt is betaalbaar (rond de € 880 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1725 en het resultaat is zo’n €285 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tielt kost ongeveer €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Hiermee bespaar je plusminus €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tielt (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Tielt is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat is dus al gauw €1475 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Tielt. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€705
(€5950)
€1050
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€195
(€1550)
€305
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1550)
€620
(€2225)
€875
(€3275)
HR++ glas€240
(€2175)
€265
(€4250)
€410
(€4500)
isolatie tielt 8700

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Tielt?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tielt isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Tielt

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tielt op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tielt
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Tielt wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tielt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Tielt. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment