Woning isoleren Egem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Egem? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties als isolatie van de binnengevel en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Egem. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de kruipruimte en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-egem-8740

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePittem
Postcode8740
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€173,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Egem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Egem is betaalbaar (om en nabij de € 750 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Egem kost doorgaans €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Hiermee bespaar je ong. €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we allerlei interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Egem (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Egem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Egem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€725
(€6450)
€1040
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€235
(€2450)
€340
(€3600)
Spouwmuur€215
(€750)
€690
(€2300)
€935
(€3000)
HR++ glas€220
(€2900)
€310
(€3275)
€375
(€4925)
isolatie egem 8740

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Egem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Egem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en geeft een besparing van €310 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Pittem

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pittem meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pittem
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Egem wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Egem voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Egem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment