Woning isoleren Henri-Chapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Henri-Chapelle? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als de spouwmuur isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Henri-Chapelle. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de spouwmuur en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-henri-chapelle-4841

 • Lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteWelkenraedt
Postcode4841
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€174,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de populairste manieren om jouw woning in Henri-Chapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Henri-Chapelle is voordeling (al vanaf € 880 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en de winst ligt rond de €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Henri-Chapelle kost +/- €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Je profiteert van ongeveer €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse mogelijke oplossingen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Henri-Chapelle (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Henri-Chapelle is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. Dat is dus al gauw €1475 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Henri-Chapelle. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€615
(€4900)
€1100
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€190
(€1750)
€325
(€3050)
Spouwmuur€180
(€1150)
€510
(€2000)
€830
(€3375)
HR++ glas€225
(€2725)
€315
(€3650)
€365
(€4425)
isolatie henri-chapelle 4841

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Henri-Chapelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Henri-Chapelle isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Welkenraedt

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Welkenraedt aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Welkenraedt
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Henri-Chapelle wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Henri-Chapelle voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Henri-Chapelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment