Woning isoleren Sippenaeken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sippenaeken? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties als de spouwmuur isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Sippenaeken. Dit kan gaan om topics als tochtbanden en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sippenaeken-4851

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode4851
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€175,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Sippenaeken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sippenaeken is financieel toegankelijk (al vanaf € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €270 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sippenaeken kost zo’n €5450. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Hiermee bespaar je ong. €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sippenaeken (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Sippenaeken kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat is dus al gauw €1125 p/jaar. Onderstaand check je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sippenaeken. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€855
(€6250)
€1180
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€255
(€1850)
€320
(€3200)
Spouwmuur€395
(€725)
€630
(€2225)
€935
(€3425)
HR++ glas€230
(€2750)
€335
(€4025)
€415
(€5250)
isolatie sippenaeken 4851

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sippenaeken?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sippenaeken isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Plombières

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Plombières op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Plombières
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Sippenaeken wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sippenaeken voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Sippenaeken. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment