Woning isoleren Sart-Lez-Spa

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sart-Lez-Spa? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vloer en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Sart-Lez-Spa. Bijvoorbeeld zaken als plat dak isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sart-lez-spa-4845

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuik
GemeenteJalhay
Postcode4845
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€174,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek je de meest rendabele onderdelen om een woning in Sart-Lez-Spa te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sart-Lez-Spa kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 910 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sart-Lez-Spa kost ongeveer €5450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De besparing loopt op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is circa €890 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er diverse aantrekkelijke alternatieven. Hieronder behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Sart-Lez-Spa (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Sart-Lez-Spa is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sart-Lez-Spa. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€655
(€5500)
€1030
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€190
(€2050)
€390
(€3250)
Spouwmuur€250
(€850)
€630
(€2100)
€790
(€3650)
HR++ glas€205
(€2250)
€325
(€3725)
€365
(€4500)
isolatie sart-lez-spa 4845

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sart-Lez-Spa?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sart-Lez-Spa isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en geeft een besparing van €350 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Jalhay

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Jalhay voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Jalhay
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Sart-Lez-Spa wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sart-Lez-Spa voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sart-Lez-Spa. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment