Woning isoleren Membach

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Membach? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Membach. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de garage en koudeval. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-membach-4837

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteBaelen
Postcode4837
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€174,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website lees jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Membach te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Membach kan erg voordelig (plusminus € 930 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Membach kost plusminus €5750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het rendement is circa €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we nog een aantal vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Membach (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Membach is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat is dus al gauw €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Membach. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€625
(€5450)
€1110
(€8200)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€225
(€1600)
€355
(€3200)
Spouwmuur€185
(€900)
€600
(€2450)
€785
(€3325)
HR++ glas€225
(€1875)
€295
(€4025)
€405
(€5125)
isolatie membach 4837

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Membach?

Wat is het voordeel van mijn woning in Membach isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Mega en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Baelen

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Baelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Baelen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Membach wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Membach voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Membach. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment