Woning isoleren Moresnet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Moresnet? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals spouwmuren isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Moresnet. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van deuren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-moresnet-4850

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode4850
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€175,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Moresnet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moresnet kan erg voordelig (vanaf plusminus € 740 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €190 (jaarlijkst, tarieven december 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1675 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Moresnet kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Hiermee bespaar je circa €980 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we allerlei populaire alternatieven. Hierna behandelen we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Moresnet (december 2023)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Moresnet kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Moresnet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3600)
€585
(€7000)
€1130
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€190
(€2600)
€300
(€2750)
Spouwmuur€315
(€1725)
€720
(€1900)
€790
(€3050)
HR++ glas€200
(€2225)
€265
(€3675)
€420
(€4450)
isolatie moresnet 4850

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Moresnet?

Waarom zou ik mijn woning in Moresnet isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Plombières

Met behulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Plombières kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Plombières
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Moresnet wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Moresnet voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Moresnet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment