Woning isoleren Thiméon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Thiméon? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals gevelisolatie of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Thiméon. Je leest uitvoerig over items als verwarmingsbuizen isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-thimeon-6230

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6230
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€157,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref je de interessantste manieren om jullie woning in Thiméon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Thiméon kan erg voordelig (rond de € 860 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €2000 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Thiméon kost zo’n €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Je profiteert van ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er verschillende mogelijke vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Thiméon (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Thiméon is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Onderstaand check je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Thiméon. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€645
(€6000)
€1250
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€230
(€2600)
€330
(€3550)
Spouwmuur€210
(€1325)
€650
(€2550)
€850
(€3325)
HR++ glas€235
(€2575)
€280
(€3900)
€375
(€4675)
isolatie thimeon 6230

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Thiméon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Thiméon isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Watz en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat levert gemiddeld op €215, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Pont-À-Celles

Met behulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Pont-À-Celles kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Thiméon wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Thiméon voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Thiméon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment