Woning isoleren Buzet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Buzet? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Buzet. We staan stil bij topics als dakisolatie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-buzet-6230

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer controle in de woning
 • Minder uitstoot van CO2
 • Buitengeluid absorberen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6230
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€180,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante methodes om je woning in Buzet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Buzet kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1625 en de besparing loopt op tot €200 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Buzet kost gemiddeld €5550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. De besparing loopt op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Hiermee bespaar je circa €780 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we diverse interessante vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Buzet (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Buzet is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. Dat komt neer op €975 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Buzet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€705
(€7100)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€185
(€2500)
€325
(€3600)
Spouwmuur€305
(€1475)
€580
(€2250)
€915
(€3325)
HR++ glas€195
(€2350)
€320
(€3050)
€370
(€4850)
isolatie buzet 6230

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Buzet?

Waarom moet ook ik mijn huis in Buzet isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Pont-À-Celles

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pont-À-Celles aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Buzet wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Buzet voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Buzet. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment