Woning isoleren Pont-À-Celles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Pont-À-Celles? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals bodemisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Pont-À-Celles. We zoomen in op zaken als isolatie van de garage en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-pont-a-celles-6230

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig last van geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6230
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€178,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Pont-À-Celles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pont-À-Celles is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 830 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Pont-À-Celles kost gemiddeld €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Hiermee bespaar je om en nabij €880 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele populaire opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Pont-À-Celles (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Pont-À-Celles kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pont-À-Celles. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€735
(€5250)
€1230
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€285
(€2300)
€315
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1250)
€500
(€2000)
€835
(€3050)
HR++ glas€215
(€2375)
€320
(€3575)
€355
(€4650)
isolatie pont-a-celles 6230

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Pont-À-Celles?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Pont-À-Celles isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Luminus of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Pont-À-Celles

Via een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Pont-À-Celles in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Pont-À-Celles wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Pont-À-Celles voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Pont-À-Celles. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment