Woning isoleren Breendonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Breendonk? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Breendonk. We staan stil bij topics als de zolder isoleren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-breendonk-2870

 • Supersnel terugverdient
 • Minder last van vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€176,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Breendonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Breendonk is financieel toegankelijk (ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en de potentiële besparing ligt op €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Breendonk kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1000. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13100. Je profiteert van ong. €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Breendonk (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Breendonk kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per 12 maanden. Op deze website check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Breendonk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€775
(€5100)
€960
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€185
(€2650)
€375
(€3250)
Spouwmuur€395
(€1575)
€440
(€2525)
€830
(€3200)
HR++ glas€220
(€2375)
€335
(€4275)
€365
(€4975)
isolatie breendonk 2870

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Breendonk?

Waarom juist nu mijn huis in Breendonk isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925, dat betekent een winst van 330, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Puurs-Sint-Amands meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het advies hieronder creëer je een isolatieplan Breendonk wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Breendonk voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Breendonk. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment