Woning isoleren Terhagen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Terhagen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Terhagen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als je dak isoleren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-terhagen-2840

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode2840
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Terhagen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Terhagen is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 840 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1625 en je bespaart al snel €265, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Terhagen kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €980. Het rendement is al snel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is om en nabij €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog enkele aantrekkelijke opties. Hierna vermelden we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Terhagen (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Terhagen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Terhagen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€585
(€7500)
€1160
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€200
(€2250)
€375
(€3250)
Spouwmuur€265
(€1150)
€700
(€2075)
€895
(€3200)
HR++ glas€245
(€2175)
€340
(€4125)
€445
(€4450)
isolatie terhagen 2840

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Terhagen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Terhagen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275, dat betekent een winst van 235 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Rumst

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rumst voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rumst
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Terhagen wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Terhagen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Terhagen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment