Woning isoleren Blaasveld

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Blaasveld? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Blaasveld. Bijvoorbeeld items als de garage isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-blaasveld-2830

 • Structureel lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode2830
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€175,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de meest populaire toepassingen om je woning in Blaasveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Blaasveld is interessant (vanaf plusminus € 840 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1800 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Blaasveld kost gemiddeld €4850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De besparing loopt op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het rendement is circa €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder kennen we allerlei aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Blaasveld (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Blaasveld is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Hierna tref je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Blaasveld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€735
(€5550)
€1250
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€245
(€2150)
€300
(€3250)
Spouwmuur€280
(€1075)
€620
(€2400)
€875
(€3225)
HR++ glas€190
(€2275)
€310
(€4025)
€410
(€5325)
isolatie blaasveld 2830

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Blaasveld?

Waarom juist nu mijn huis in Blaasveld isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en geeft een besparing van €225 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Willebroek

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Willebroek aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Willebroek
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Blaasveld wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Blaasveld voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Blaasveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment