Woning isoleren Gestel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gestel? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als spouwmuurisolatie en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Gestel. We bespreken onderwerpen als isolatie van schuine dak en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gestel-2590

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluid van buiten
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieAntwerpen
GemeenteBerlaar
Postcode2590
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€173,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de meest toegepaste manieren om een woning in Gestel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gestel is goedkoop (vanaf € 710 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gestel kost doorgaans €5650. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse mogelijke vormen. Hierna beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Gestel (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Gestel kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Gestel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€755
(€6700)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€270
(€2600)
€390
(€3000)
Spouwmuur€305
(€800)
€420
(€2425)
€950
(€3125)
HR++ glas€245
(€2725)
€330
(€4150)
€375
(€4850)
isolatie gestel 2590

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gestel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gestel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat levert gemiddeld op €230 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Berlaar

Door te profiteren van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Berlaar in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Berlaar
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Gestel wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Gestel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Gestel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment