Woning isoleren Ranst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ranst? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals isolatie van muren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Ranst. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ranst-2520

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Ranst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ranst kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 800 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €275, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ranst kost +/- €5500. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Je profiteert van zo’n €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse populaire uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ranst (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Ranst is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De besparing komt neer op €925 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ranst. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€605
(€5250)
€1200
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€200
(€2150)
€355
(€2800)
Spouwmuur€375
(€1425)
€450
(€2775)
€835
(€3375)
HR++ glas€205
(€2050)
€335
(€3925)
€415
(€4900)
isolatie ranst 2520

Plaatsen in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ranst?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ranst isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Luminus en Trevion, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Ranst

Dankzij de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ranst aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ranst
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ranst wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ranst voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ranst. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment