Woning isoleren Lichtaart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lichtaart? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Lichtaart. Je komt meer te weten over topics als binnenmuren isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lichtaart-2460

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode2460
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€172,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de populairste methodes om je woning in Lichtaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lichtaart is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 760 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €275, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lichtaart kost gemiddeld €5600. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12000. Het voordeel is pakweg €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lichtaart (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Lichtaart is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lichtaart. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€675
(€7000)
€1060
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€240
(€1750)
€380
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1300)
€580
(€2525)
€875
(€3250)
HR++ glas€235
(€2225)
€295
(€3250)
€350
(€4900)
isolatie lichtaart 2460

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lichtaart?

Waarom juist nu mijn huis in Lichtaart isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie en Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, dat betekent een winst van 295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Kasterlee

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kasterlee op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kasterlee
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Lichtaart wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lichtaart voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lichtaart. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment