Woning isoleren Meerle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Meerle? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Meerle. We staan stil bij items als isolatie van de zolder en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meerle-2328

 • Forse besparing mogelijk
 • Weinig last meer van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Snel te plaatsen
 • Een hoger energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2328
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€170,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest rendabele methodes om een woning in Meerle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meerle is goedkoop (al vanaf +/- € 780 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1900 en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Meerle kost ongeveer €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Je profiteert van om en nabij €940, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we meerdere vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Meerle (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Meerle is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Meerle. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€835
(€6900)
€1220
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€200
(€1550)
€300
(€2750)
Spouwmuur€245
(€950)
€470
(€2075)
€940
(€3100)
HR++ glas€220
(€2600)
€300
(€3100)
€445
(€5000)
isolatie meerle 2328

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Meerle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Meerle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hoogstraten

Met behulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Hoogstraten aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoogstraten
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Meerle wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meerle voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Meerle. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment