Woning isoleren Remicourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Remicourt? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Remicourt. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de schuur en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-remicourt-4350

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode4350
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de populairste manieren om jullie woning in Remicourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Remicourt is interessant beginnend bij € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1750 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Remicourt kost je zo’n €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1140. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11900. Dit levert op circa €790 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog een aantal mogelijke vormen. Hieronder praten we over de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Remicourt (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Remicourt is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Remicourt. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€745
(€5500)
€1130
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€270
(€2650)
€390
(€2750)
Spouwmuur€295
(€1225)
€480
(€1950)
€920
(€3600)
HR++ glas€225
(€2725)
€300
(€3075)
€435
(€5000)
isolatie remicourt 4350

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Remicourt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Remicourt isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Remicourt

Mede door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Remicourt in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Remicourt
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Remicourt wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Remicourt voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Remicourt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment