Woning isoleren Reet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Reet? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals je spouwmuur isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Reet. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-reet-2840

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode2840
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Reet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Reet is voordeling (ongeveer € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €215 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Reet kost om en nabij de €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Dit levert op ong. €920, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende alternatieve uitvoeringen. Hierna benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Reet (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Reet kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Reet. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€615
(€5650)
€1160
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€195
(€2450)
€380
(€2800)
Spouwmuur€210
(€750)
€540
(€2300)
€855
(€3100)
HR++ glas€240
(€1925)
€330
(€4275)
€370
(€4600)
isolatie reet 2840

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Reet?

Wat is het voordeel van mijn woning in Reet isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650 en dat bespaart tot €325 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Rumst

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Rumst op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rumst
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Reet wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Reet voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Reet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment