Woning isoleren Rijmenam

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rijmenam? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Rijmenam. We gaan aan de slag met zaken als de spouw isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rijmenam-2820

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Duurzame investering
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een hoger energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeenteBonheiden
Postcode2820
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk jij de populairste onderdelen om je woning in Rijmenam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijmenam is betaalbaar (om en nabij de € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rijmenam kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €990. Het rendement is al snel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het rendement is pakweg €980 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rijmenam (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Rijmenam kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rijmenam. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€605
(€5850)
€1060
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€280
(€1600)
€395
(€2800)
Spouwmuur€335
(€825)
€550
(€2750)
€865
(€3525)
HR++ glas€245
(€2475)
€270
(€4125)
€350
(€5000)
isolatie rijmenam 2820

Plekken in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rijmenam?

Waarom zou ik mijn huis in Rijmenam isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Luminus en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Bonheiden

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bonheiden voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bonheiden
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Rijmenam wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rijmenam voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Rijmenam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment