Woning isoleren Saint-Georges-Sur-Meuse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Georges-Sur-Meuse? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van muren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Saint-Georges-Sur-Meuse. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolerende kozijnen en deuren en koudeval. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-georges-sur-meuse-4470

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Speciale groene leningen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Georges-Sur-Meuse
Postcode4470
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€169,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Saint-Georges-Sur-Meuse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saint-Georges-Sur-Meuse is financieel toegankelijk beginnend bij € 870 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Saint-Georges-Sur-Meuse kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11500. Je profiteert van ongeveer €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er nog meer aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Saint-Georges-Sur-Meuse (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een duurzame maatschappij? Isoleren van een huis in Saint-Georges-Sur-Meuse is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat komt neer op €800 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Saint-Georges-Sur-Meuse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€775
(€4550)
€930
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€265
(€1800)
€365
(€3500)
Spouwmuur€340
(€975)
€500
(€2600)
€860
(€3500)
HR++ glas€215
(€2450)
€325
(€3475)
€395
(€5300)
isolatie saint-georges-sur-meuse 4470

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Georges-Sur-Meuse?

Wat is het voordeel van mijn woning in Saint-Georges-Sur-Meuse isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en besparen tot €275 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Saint-Georges-Sur-Meuse

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Saint-Georges-Sur-Meuse op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Georges-Sur-Meuse
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Saint-Georges-Sur-Meuse wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Saint-Georges-Sur-Meuse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Saint-Georges-Sur-Meuse. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment