Woning isoleren Saint-Nicolas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Nicolas? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Saint-Nicolas. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als buisisolatie en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-nicolas-4420

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Nicolas
Postcode4420
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de meest populaire stappen om een woning in Saint-Nicolas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saint-Nicolas is goed te betalen (al vanaf +/- € 950 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1925 en je bespaart al snel €220 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saint-Nicolas kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Je profiteert van circa €800 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Nicolas (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Saint-Nicolas kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Nicolas. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€695
(€7100)
€1200
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€280
(€1900)
€400
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1175)
€710
(€1925)
€860
(€3675)
HR++ glas€205
(€2325)
€300
(€3025)
€370
(€4875)
isolatie saint-nicolas 4420

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Saint-Nicolas?

Waarom mijn woning in Saint-Nicolas isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, waarbij u een besparing realiseert van €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Saint-Nicolas

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Saint-Nicolas meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Nicolas
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Saint-Nicolas wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Saint-Nicolas voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Saint-Nicolas. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment