Woning isoleren Ans

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ans? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Ans. Je komt meer te weten over items als muren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ans-4430

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuik
GemeenteAns
Postcode4430
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Ans te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ans kan zeer goedkoop (ongeveer € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het bespaart circa €230 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ans kost je zo’n €5250. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele opties. Hieronder behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Ans (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Ans kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ans. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€715
(€7350)
€1070
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€170
(€2150)
€305
(€3100)
Spouwmuur€255
(€900)
€490
(€2650)
€915
(€3300)
HR++ glas€195
(€1900)
€275
(€4200)
€360
(€4725)
isolatie ans 4430

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ans?

Waarom zou ik mijn woning in Ans isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Ans

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ans meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ans
Het is simpel: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ans wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ans voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Ans. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment