Woning isoleren Lommersweiler

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lommersweiler? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. de spouwmuur isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Lommersweiler. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de kruipruimte en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lommersweiler-4783

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Speciale groene leningen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode4783
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€179,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina ontdek je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Lommersweiler te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lommersweiler is goedkoop (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €230 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lommersweiler kost gemiddeld €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Daarmee bespaar je grofweg €820, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog enkele alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lommersweiler (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Lommersweiler is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. Dat komt neer op €1300 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Lommersweiler. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€755
(€7200)
€1090
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€225
(€2600)
€360
(€3600)
Spouwmuur€250
(€1250)
€650
(€2325)
€815
(€3650)
HR++ glas€220
(€1925)
€300
(€3200)
€440
(€4650)
isolatie lommersweiler 4783

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lommersweiler?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lommersweiler isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en besparen tot €350, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand check je praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Sankt-Vith

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sankt-Vith kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sankt-Vith
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Lommersweiler wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lommersweiler voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Lommersweiler. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment