Woning isoleren Manderfeld

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Manderfeld? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als bijv. de gevel isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Manderfeld. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van binnenmuren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-manderfeld-4760

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteBüllingen
Postcode4760
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€178,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest interessante acties om je woning in Manderfeld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Manderfeld is betaalbaar beginnend bij € 850 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €275 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Manderfeld kost om en nabij de €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Dit levert op ong. €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Manderfeld (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Manderfeld is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €1075 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Manderfeld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€795
(€7050)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€250
(€2550)
€360
(€3100)
Spouwmuur€360
(€775)
€490
(€2025)
€805
(€3550)
HR++ glas€190
(€2125)
€280
(€3900)
€370
(€4550)
isolatie manderfeld 4760

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Manderfeld?

Waarom zou ik mijn woning in Manderfeld isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en geeft een besparing van €330 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Büllingen

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Büllingen kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Büllingen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Manderfeld wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Manderfeld voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Manderfeld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment