Woning isoleren Recht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Recht? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de bodem en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Recht. Denk aan onderwerpen als isolatie van de spouw en U-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-recht-4780

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Geen vochtproblemen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Rust en comfort in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode4780
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest populaire toepassingen om een woning in Recht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Recht is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €280, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Recht kost doorgaans €5500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Het voordeel is plusminus €780 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verschillende mogelijke opties. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Recht (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Recht is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Recht. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€815
(€7200)
€980
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€280
(€1600)
€315
(€3050)
Spouwmuur€380
(€1725)
€600
(€2075)
€835
(€3425)
HR++ glas€235
(€2625)
€265
(€3425)
€435
(€4875)
isolatie recht 4780

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Recht?

Waarom zou ik mijn woning in Recht isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en geeft een besparing van €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Sankt-Vith

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sankt-Vith aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sankt-Vith
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Recht wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Recht voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Recht. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment