Woning isoleren Bassilly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bassilly? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals de vloer isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met uitgebreide informatie over isolatie Bassilly. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raamfolie en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bassilly-7830

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€176,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Bassilly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bassilly kan zeer goedkoop (vanaf € 890 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1825 en het bespaart circa €260 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bassilly kost ongeveer €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1180. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het rendement is pakweg €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Bassilly (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Bassilly is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De besparing komt neer op €925 p/jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bassilly. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€735
(€6250)
€1120
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€245
(€1550)
€355
(€3450)
Spouwmuur€195
(€1150)
€740
(€2725)
€925
(€3025)
HR++ glas€195
(€2525)
€310
(€3850)
€400
(€5025)
isolatie bassilly 7830

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bassilly?

Waarom zou ik mijn huis in Bassilly isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, waarbij u een besparing realiseert van €320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Silly

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Silly aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Bassilly wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Bassilly voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Bassilly. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment