Woning isoleren Gondregnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gondregnies? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als bodemisolatie en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Gondregnies. We staan stil bij vraagstukken over de bodem isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-gondregnies-7830

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook geluidsdicht
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€176,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de populairste stappen om jullie woning in Gondregnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gondregnies is financieel toegankelijk (om en nabij de € 830 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gondregnies kost gemiddeld €5100. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13200. De winst is zo’n €950, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog enkele vaak toegepaste vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gondregnies (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Gondregnies kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Gondregnies. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3650)
€795
(€6550)
€1210
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€290
(€1950)
€330
(€3600)
Spouwmuur€285
(€950)
€490
(€2800)
€795
(€3325)
HR++ glas€200
(€2725)
€305
(€3050)
€400
(€4975)
isolatie gondregnies 7830

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gondregnies?

Waarom juist nu mijn huis in Gondregnies isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950, dat betekent een winst van 350 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Silly

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Silly voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Gondregnies wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gondregnies voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Gondregnies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment