Woning isoleren Haasdonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Haasdonk? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bodemisolatie of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Haasdonk. We bespreken topics als gevelisolatie en de groene lening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-haasdonk-9120

 • Lagere stookkosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Voor elk budget
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9120
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik3499,20528134169 kWh
Gemiddelde energierekening€177,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante acties om je woning in Haasdonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haasdonk kan erg voordelig (vanaf € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €260 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Haasdonk kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Dit levert op ong. €820 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog meer aantrekkelijke opties. Hieronder benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Haasdonk (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Haasdonk is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Haasdonk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€775
(€6000)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€235
(€2600)
€375
(€3500)
Spouwmuur€390
(€775)
€630
(€2475)
€785
(€3300)
HR++ glas€230
(€2400)
€270
(€3300)
€365
(€4575)
isolatie haasdonk 9120

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Haasdonk?

Waarom moet ook ik mijn huis in Haasdonk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, dat betekent een winst van 200, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder lees je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Beveren-Waas

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Beveren-Waas aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Haasdonk wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Haasdonk voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Haasdonk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment