Woning isoleren Sint-Gillis-Waas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Gillis-Waas? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Sint-Gillis-Waas. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de schuur en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-gillis-waas-9170

 • Uitstekend rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder uitstoot van CO2
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode9170
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest rendabele acties om een woning in Sint-Gillis-Waas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Gillis-Waas is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Gillis-Waas kost plusminus €4650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het rendement is plusminus €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verschillende alternatieve opties. Hieronder praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Gillis-Waas (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Sint-Gillis-Waas is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Gillis-Waas. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€795
(€5650)
€940
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€240
(€1650)
€365
(€3000)
Spouwmuur€325
(€1725)
€740
(€2575)
€860
(€3225)
HR++ glas€210
(€2250)
€265
(€4300)
€435
(€4650)
isolatie sint-gillis-waas 9170

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Gillis-Waas?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Gillis-Waas isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, waarbij u een besparing realiseert van €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Sint-Gillis-Waas

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Gillis-Waas in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis-Waas
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Sint-Gillis-Waas wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Gillis-Waas voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Gillis-Waas. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment