Woning isoleren Bazel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bazel? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van buitenmuren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Bazel. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als muren isoleren en condensvorming. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bazel-9150

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Tevens geluidsisolatie
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode9150
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik3502,32946752547 kWh
Gemiddelde energierekening€177,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele stappen om jouw woning in Bazel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bazel is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 960 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bazel kost plusminus €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is zo’n €860 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we diverse interessante opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bazel (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van woning/huis in Bazel is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Bazel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€585
(€6050)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€295
(€2650)
€360
(€2900)
Spouwmuur€230
(€1325)
€630
(€1925)
€935
(€3200)
HR++ glas€245
(€2450)
€260
(€3100)
€350
(€4650)
isolatie bazel 9150

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bazel?

Waarom juist nu mijn huis in Bazel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675, dat betekent een winst van 295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Kruibeke

Mede door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kruibeke meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruibeke
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Bazel wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Bazel voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Bazel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment