Woning isoleren Sint-Jans-Molenbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Jans-Molenbeek? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Jans-Molenbeek. Denk aan onderwerpen als isolatie van de garage en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-jans-molenbeek-1080

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Meer stilte in huis
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Jans-Molenbeek
Postcode1080
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€158,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste toepassingen om een woning in Sint-Jans-Molenbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Jans-Molenbeek is betaalbaar (vanaf zo’n € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1900 en het bespaart circa €185 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint-Jans-Molenbeek kost ongeveer €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12500. Je profiteert van pakweg €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse populaire opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Jans-Molenbeek (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Sint-Jans-Molenbeek is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 (jaarlijks). Hieronder check je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Jans-Molenbeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€855
(€6100)
€1110
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€205
(€2500)
€300
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1600)
€650
(€2775)
€800
(€3475)
HR++ glas€215
(€2700)
€270
(€3250)
€435
(€5000)
isolatie sint-jans-molenbeek 1080

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Jans-Molenbeek?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Jans-Molenbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Sint-Jans-Molenbeek

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Jans-Molenbeek
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Sint-Jans-Molenbeek wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Jans-Molenbeek voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Sint-Jans-Molenbeek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment