Woning isoleren Onze-Lieve-Vrouw-Waver

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Onze-Lieve-Vrouw-Waver? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de spouw en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Je kunt denken aan items als verwarmingsbuizen isoleren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-onze-lieve-vrouw-waver-2861

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteSint-Katelijne-Waver
Postcode2861
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€176,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref je de interessantste stappen om jouw woning in Onze-Lieve-Vrouw-Waver te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Onze-Lieve-Vrouw-Waver kan erg voordelig beginnend bij € 760 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1750 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Onze-Lieve-Vrouw-Waver kost zo’n €5900. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Het rendement is circa €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er nog meer alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een huis in Onze-Lieve-Vrouw-Waver kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. Dat komt neer op €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€755
(€6700)
€1220
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€195
(€2500)
€310
(€3350)
Spouwmuur€175
(€1375)
€680
(€2250)
€795
(€3075)
HR++ glas€240
(€2300)
€300
(€3950)
€390
(€4800)
isolatie onze-lieve-vrouw-waver 2861

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Onze-Lieve-Vrouw-Waver?

Waarom moet ook ik mijn huis in Onze-Lieve-Vrouw-Waver isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Watz en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €220 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Katelijne-Waver

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sint-Katelijne-Waver in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Katelijne-Waver
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Onze-Lieve-Vrouw-Waver wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Onze-Lieve-Vrouw-Waver voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment